Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Passieconcert met Drachtster Mannenkoor in Ureterp

april 12, 2019 @ 8:00 pm - 10:00 pm

euro15

Drachten – Op D.V. 12 april 2019 geeft het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor met medewerking van Projectkoor Urk een bijzonder passie- en paasconcert in De Levensbron in Ureterp, met de uitvoering van het avondvullend Passie- en Paasoratorium “Lam en Koning”.

Een oratorium is een omvangrijk werk voor koor, solisten en orkest dat vaak handelt over een Bijbelverhaal. In dit geval is het oratorium door Minne Veldman, dirigent van het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor, samengesteld uit bestaande muziek van eigen hand en van andere componisten. Zo komen er enkele instrumentale fragmenten uit Bachs Matthäus-Passion in voor, waarin bekende liederen zijn verwerkt. De lector, Ben Kruitbosch, vertelt door Bijbellezingen de boodschap van de Heere Jezus Christus als Lam en Koning. Het oratorium begint met de intocht in Jeruzalem en handelt achtereenvolgens over de instelling van het avondmaal en de geschiedenis van lijden, sterven en opstanding, om uit te komen bij de bruiloft van het Lam en het nieuw Jeruzalem. Op de bijbellezingen wordt afwisselend ingehaakt met koorzang van het Mannenkoor en het Projectkoor, solozang en samenzang met alle aanwezigen, omlijst en begeleid door een klein orkest van professionele musici, bestaande uit violiste Chloë Elsenaar, fluitiste Erica Vogel, hoboïst Rutger Stoel, trompettist Maurice van Dijk en organist en pianist Ronald IJmker. Het geheel staat onder leiding van dirigent Minne Veldman.

Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan open om 19.30 uur. Meer informatie is te vinden op de website van het koor: www.gereformeerddrachtstermannenkoor.nl

Gegevens

Datum:
april 12, 2019
Tijd:
8:00 pm - 10:00 pm
Kosten:
euro15
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , ,
Site:
www.gereformeerddrachtstermannenkoor.nl